Vesna Kastratović

Vesna Kastratović

Vesna Kastratović je rođena 6.8.1963. godine u Pljevljima. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, odsijek za biologiju, gdje je stekla zvanje – profesor biologije. U Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ je zaposlena od 1994. godine, na mjestu profesora biologije. Zvanje nastavnik-viši savjetnik je stekla 2017. godine.
Koordinator je međunarodnih projekata UNESCO ASPnet, mreže pridruženih škola i Eko-škola. Saradnik je Instituta za javno zdravlje, od 2008. godine, na međunaradnom projektu o bolestima zavisnosti (ESPAD).
Ispitni centar Crne Gore je angažovao za izradu ispitnih zadataka iz biologije na maturskom ispitu i član je Predmetne komisije za maturski ispit iz biologije, od 2020. godine Koautor je Ispitnog kataloga za maturski ispit iz biologije (2020. godina), kao i programa stručnog usavršavanja, akreditovanog od Zavoda za školstvo Crne Gore, pod nazivom Zanimljiva i primjenjiva genetika – za nastavnike biologije srednjih škola.
Koautor je udžbeničkog kompleta (udžbenik i radna sveska) biologije za četvrti razred gimnazije, koji je od Nacionalnog Savjeta za obrazovanje odobren za upotrebu u gimnaziji 2020. godine.
Dobitnica je nagrada za nastavnike iz Fonda za kvalitet i talente za školske godine: 2017/2018., 2018/2019. i 2019/2020. koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore.
Posjeduje više priznanja i nagrada za mentorstvo učenicima na državnim takmičenjima, iz biologije i prve pomoći, gdje su njeni učenici postigli zapažene rezultate.
Volonter je Crvenog krsta od 1993.godine. Uspješno je završila obuku za edukatora i instruktora prve pomoći u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore. Bila je član Upravnog odbora CKCG, Skupštine CKCG, član Skupštine OOCK Pljevlja i dobitnik Srebrnog, pa Zlatnog znaka koji dodjeljuje CKCG za izuzetan doprinos ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.