Маида Делић

Маида Делић

Маида Зилић Делић рођена је у Пљевљима, 1978. године. У родном граду је завршила основну школу и гимназију. Факултет политичких наука (студиј социологије) завршила је у Сарајеву и стекла звање професора социологије. Дипломирала је на тему „Ресоцијализација бивших хероинских овисника” са највишом оцјеном. Радила је у NLB Мontenegro банци и Црногорском Телекому, а 2011. године засновала је радни однос у нашој школи.

Успјешно је положила све испите на магистарским студијама на Факултету политичких наука у Подгорици, на студијском постидпломском смјеру Социјална политика и социјални рад, те тренутно ради на магистарској тези: „Сиромаштво и социјална инклузија сиромашних”.

Одмах по заснивању радног односа, уз подршку и помоћ колегиница из Стручног актива професора филозофије, психологије и социологије, почиње да организује школска такмичења у реторици, која се успјешно одржавају већ осам година и која су изњедрила велики број талентованих реторичара. Годинама води Дебатни клуб у нашој школи, а дебатери којима је била ментор освојили су прво мјесто на државном такмичењу 2017. године и већ неколико година успјешно наступају у телевизијској емисији „Мислионица“. Будући да предаје Европске интеграције, неколико година заредом спремала је ученике и за телевизијску емисију „Еурометрија“ у којој се ученици из скоро свих црногорских градова надмећу у знању о Европској Унији. Тимови из наше школе су сваки пут пролазили у полуфинале овог квиза да би 2019. године освојили прво мјесто, а као награду добили су једнонедјељно студијско путовање у Брисел.

Звање тренера-едукатора стекла је 2017. године, а похађала је и тромодуларни семинар на тему развоја социјално-емоционалних вјештина, и тако се обучила за реализацију радионица за ученике свих разреда наше школе.