Ермина Влаховљак

Ермина Влаховљак

Ермина (Башић) Влаховљак је рођена у Пљевљима гдје је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Филозофском факултету у Сарајеву, на одсјеку Романистика, смјер –  француски језик и књижевност. Стално је запослена у ОШ „Салко Аљковић“. У претходних десет година, са својим ученицима је освојила девет првих и других мјеста на државним такмичењима, па јој је Министарство просвјете додијелило Посебну награду као ментору чији су ученици освојили највише награда на државним такмичењима у знању.  Унапређена је у звање наставника – вишег савјетника 2016. године. Добитница је награде из Фонда за квалитет и таленте за школску 2018/2019. годину.

Поводом 28. новембра, Свјетског дана професора француског језика, Удружење професора француског језика додијелило јој је 2019. године Захвалницу за посебан допринос активностима и промоцији француског језика и франкофоних култура.

У часопису за педагошку теорију и праксу „Васпитање и образовање“ објавила је 2019. године стручни рад под називом „Тромјесечни школски часопис“.

Један је од протагониста пројеката „Пљевља – инклузивни град“ и „Моје вриједности и врлине“ које су подржали UNICEF и Завод за школство.

Добитница је Државне награде „Октоих“, највећег признања Црне Горе у области просвјете.