Час брзог читања за средњошколце у библиотеци Гимназије

 У библиотеци Гимназије „Танасије Пејатовић“ одржан вишесатни час брзог читања на којем су били присутни ученици средњих школа.

“Секретаријат за друштвене дјелатности Општине Пљевља у сарадњи са Школом интелектуалних вјештина из Београда организовали су овај Пилот пројекат у коме учествују ученици који су подјељени у двије групе. У првој групи учествују ученици из средњих школа,а у другој групи основци из градских школа “ казала је Ивана Вукашиновић педагошкиња.

Вишесатни курс на коме се може научити нови начин како се мозе брже читати, повећати фонд ријечи прочитаних у одређеном временсом период и више о самом тренингу говорила је Ива Попов тренер школе Интелектуалних вјештина.

“Оно што је заправо циљ овог тренинга је брзо читање. То је циљ да оспособимо било кога да научи брже да чита ,да научи да чита разноврсне литературе, да научи који су то проблем са којима се сусрећемо и како изаћи на крај са тим проблемима. Циљ је да повећамо брзину читања за 85% , то значи да повећамо брзину читања дупло” казала је Попов.

Ученици су задовољни овим пројектом.

“Прије свега желим да кажем да је ово предавање велико искуство за мене и моје вршњаке. Предавање је трајало два дана по шест часова. Жељела бих да се захвалим професорици Попов која је уложила пуно труда и стрпљења за нас. Надам се да ће бити више оваквих активности у нашој школи” казала је Софија Савић ученица.

“Ово је за мене велико искуство јер кроз игру можемо да научимо да унаприједимо своје читање. Ја сам много побољшала своју могућност бржег читања и захвалила бих се Општини Пљевља за овако предавање “казала је ученица Николина Кубуровић.

“У нашој школи организована је обука брзог читања. Моја брзина читања је била 260 ријечи у минути, после само неколико сати брзина је била 480 ријечи у минути. Осим брзине читања смо учили како организовати своје вријеме, како се концентрисати на оно што учимо, на креативан начин записати, нацртати оно што треба да упантимо. Жељела бих да се захвалим свима који су нам омогућили овај тренинг брзог читања, посебно професорици Иви Попов која је са нама била читаво вријеме и показала нам како се то ради на један опуштен начин “ казала је ученица Ружица Лаковић.